Brambory na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na houbách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8426 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kg | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 158,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory na houbách postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, po vychladnutí oloupeme a na plátky nakrájíme. |
2 | Oloupeme a nakrájíme cibuli, houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rozmícháme vejce s mlékem. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme, přidáme houby, osolíme, posypeme kmínem a podusíme. |
4 | Do vymazané zapékací mísy střídáme vrstvy brambor a hub, končíme vrstvou brambor. |
5 | Zalijeme mlékem s vejci a 40 minut zapékáme. |
6 | Ozdobíme nakrájenou pažitkou. |