Rýžový nákyp se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8429 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
700 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 264,1mg |
Draslík | 104,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme rýži a necháme vychladnout. |
2 | Nastrouháme sýr, šunku nasekáme. |
3 | Smícháme v misce rýži, žloutky, 100g nastrouhaného sýra, nasekanou šunku, petržel a rajčatový protlak. |
4 | Osolíme, opepříme a promícháme. |
5 | Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme opatrně do směsi. |
6 | Vymažeme zapékací mísu a naplníme připravenou směsí. |
7 | 30 minut zapečeme v horké troubě, potom nákyp posypeme zbytkem sýra. |
8 | 10 minut dopečeme, dokud není sýr růžový. |
9 | Nákyp podáváme se zeleninovým salátem. |