Jednoduchý recept

Zapečené rizoto s uzeninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8430
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Paprika mletá sladká
300 g Rýže loupaná
200 g Salám měkký
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 509kJ
20% Sacharidy 70 g
30% Tuky 22 g
40% Sodík 791 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zapečené rizoto s uzeninou postup přípravy receptu:

1

Ve studené vodě propereme rýži a horkou vodou spaříme. Necháme okapat.

2

Oloupeme a nakrájíme cibuli, zpěníme ji na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) v hrnci. Zaprášíme paprikou, vysypeme rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni do měkka.

3

Na malé kostičky nakrájíme uzeninu, rozehřejeme na pánvi zbylý olej a do červena osmahneme uzeninu.

4

Slijeme a necháme okapat hrášek.

5

Nastrouháme tvrdý sýr, polovinu sýra smícháme se smetanou.

6

Do uvařené rýže vmícháme osmahnutou uzeninu a okapaný hrášek, přidáme smetanu se sýrem.

7

Do vymazané zapékací mísy dáme rizoto, posypeme zbytkem sýra a 30 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s nakládanou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept