Těstoviny s pórkem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pórkem a česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8436 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
300 g | Těstoviny konzumní |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 203,8mg |
Draslík | 254,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pórkem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Dle návodu uvaříme těstoviny ve slané vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. |
2 | Očistíme a nakrájíme pórek. |
3 | Prolisujeme česnek, sýr nastrouháme a vejce rozkvedláme s mlékem a smetanou a osolíme. |
4 | Rozehřejeme na pánvi máslo a osmahneme na něm pórek. |
5 | V míse smícháme uvařené těstoviny, pórek, česnek, osolíme a opepříme. |
6 | Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní těstoviny, zalijeme vejci s mlékem a smetanou. |
7 | Dáme na 25 minut zapéct do vyhřáté trouby, pak posypeme strouhaným sýrem a 15 minut ještě zapečeme, dokud není sýr růžový. |