Těstoviny s pórkem a balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pórkem a balkánským sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8437 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
300 g | Těstoviny konzumní |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 222,0mg |
Draslík | 195,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pórkem a balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme dle návodu těstoviny. |
2 | Scedíme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka. Rozkvedláme vejce s mlékem a osolíme. |
4 | Nastrouháme tvrdý sýr. |
5 | V míse smícháme těstoviny s pórkem a rozdrobeným balkánským sýrem a přidáme olej. |
6 | Osolíme a opepříme. |
7 | Vymažeme zapékací mísu a rozložíme do ní směs. |
8 | Směs rozpečeme 10 minut v rozehřáté troubě a zalijeme připravenými vejci. |
9 | 30 minut zapékáme, před dopečením posypeme strouhaným sýrem a upečeme do růžova. |
10 | Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem. |