Divoká kachna pečená s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna pečená s ovocem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
1 ks | Kachna mražená |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Skořice mletá |
1 ks | Sůl |
1 hrst | Švestky sušené |
187,5 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 288g |
---|---|
Cholesterol | 30,4mg |
Draslík | 386,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna pečená s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Kachnu vykucháme, odstraníme sádlo, dobře omyjeme v octové vodě, osušíme a osolíme. Dutinu břišní naplníme sušenými švestkami a jablky poprášenými skořicí smíchanou s cukrem. |
2 | Kachnu vložíme do pekáče na máslo a pečeme do měkka. |
3 | Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji ze šťávy. Šťávu zjemníme kyselou smetanou se zakvedlanou moukou a mírně povaříme. |
4 | Šťávu přelijeme přes naporcovanou kachnu. |
5 | Jako přílohy podáváme noky a kompoty. |
Poznámka
Chceme-li namísto smetanové šťávy připravit smetanovou omáčku, pečeme kachnu na zeleninovém základu. Šťáva tak bude vydatnější a smetany použijeme 0,25 l.