Jednoduchý recept

Divoká kachna pečená s ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8440

Ingredience

1 ks Cukr krupice
3 ks Jablka
1 ks Kachna mražená
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Ocet kvasný lihový
1 ks Skořice mletá
1 ks Sůl
187,5 ml Zakysaná smetana
1 hrst Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

159% Kalorie 3,131 kcal
Kilojoule 13 099kJ
80% Sacharidy 289 g
254% Tuky 190 g
4847% Sodík 97 g
115% Bílkoviny 65 g

Divoká kachna pečená s ovocem postup přípravy receptu:

1

Kachnu vykucháme, odstraníme sádlo, dobře omyjeme v octové vodě, osušíme a osolíme. Dutinu břišní naplníme sušenými švestkami a jablky poprášenými skořicí smíchanou s cukrem.

2

Kachnu vložíme do pekáče na máslo a pečeme do měkka.

3

Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji ze šťávy. Šťávu zjemníme kyselou smetanou se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.

4

Šťávu přelijeme přes naporcovanou kachnu.

5

Jako přílohy podáváme noky a kompoty.

Poznámka

Chceme-li namísto smetanové šťávy připravit smetanovou omáčku, pečeme kachnu na zeleninovém základu. Šťáva tak bude vydatnější a smetany použijeme 0,25 l.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept