Králík s hořčicí a pálenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s hořčicí a pálenkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Králičí maso |
1 dl | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 495,0mg |
Vláknina | 170,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Martell cognac, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s hořčicí a pálenkou postup přípravy receptu:
1 | Zadek z králíka odblaníme, osolíme a potřeme hořčicí. |
2 | V pekáči rozehřejeme máslo, maso na něj vložíme. Zpočátku pečeme bez podlévání, později maso trochu podlijeme. |
3 | V době pečení maso často poléváme vypečenou šťávou. |
4 | Upečeného králíka vyjmeme na mísu, přelijeme šťávou, pak koňakem, zapálíme a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme smažené brambory a saláty.