Recept

Dušené hovězí na pivě Guinness

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8444

Ingredience

85 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
120 g Houby čerstvé
900 g Hovězí maso zadní
400 ml Hovězí vývar základní
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Pivo Guinness
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
130 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
13% Sacharidy 46 g
32% Tuky 24 g
27% Sodík 537 mg
73% Bílkoviny 41 g

Dušené hovězí na pivě Guinness postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno. Sušené švestky necháme namáčet ve vodě.

2

Maso nakrájíme na kousky, obalíme v mouce na na troše rozpáleného oleje orestujeme.

3

Maso vyjmeme a ve výpeku podusíme mrkev, pórek a celer. Vložíme zpět maso, přidáme česnek, bobkový list, 300ml vývaru, pivo a ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni necháme zakryté vařit cca 1,5hodiny za postupného přilévání vývaru.

4

Cca 20min před dokončením přidáme švestky, odstavíme a uchováme v teple.

5

Mezitím nakrájíme na plátky houby, cibuli a slaninu a opečeme na rozehřátém másle.

6

Smaženici přidáme k masu a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept