Dušené hovězí na pivě Guinness - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí na pivě Guinness
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8444 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
85 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
120 g | Houby čerstvé |
900 g | Hovězí maso zadní |
400 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo Guinness |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 108,6mg |
Draslík | 604,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 64,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo Guinness, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí na pivě Guinness postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno. Sušené švestky necháme namáčet ve vodě. |
2 | Maso nakrájíme na kousky, obalíme v mouce na na troše rozpáleného oleje orestujeme. |
3 | Maso vyjmeme a ve výpeku podusíme mrkev, pórek a celer. Vložíme zpět maso, přidáme česnek, bobkový list, 300ml vývaru, pivo a ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni necháme zakryté vařit cca 1,5hodiny za postupného přilévání vývaru. |
4 | Cca 20min před dokončením přidáme švestky, odstavíme a uchováme v teple. |
5 | Mezitím nakrájíme na plátky houby, cibuli a slaninu a opečeme na rozehřátém másle. |
6 | Smaženici přidáme k masu a podáváme horké. |