Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8446

Ingredience

1 ks Citrony
125 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
13 g Droždí sušené
80 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 845kJ
9% Sacharidy 33 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 36 mg
11% Bílkoviny 6 g

Malé briošky postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.

2

Vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme cca 2h vykynout do dvojnásobného objemu.

3

Poté těsto krátce prohněteme a rozdělíme na cca 16 porcí. Vytvarujeme do tvaru koule a ozdobíme proužkem zbylého těsta. Rozložíme na plech potřený zbylým rozšlehaným vejcem a necháme znovu cca 1h kynout.

4

Pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 180C.

Poznámka

Příprava 45min + kynutí těsta

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept