Malé briošky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé briošky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8446 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 ks | Citrony |
125 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
13 g | Droždí sušené |
60 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 36,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé briošky postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme cca 2h vykynout do dvojnásobného objemu. |
3 | Poté těsto krátce prohněteme a rozdělíme na cca 16 porcí. Vytvarujeme do tvaru koule a ozdobíme proužkem zbylého těsta. Rozložíme na plech potřený zbylým rozšlehaným vejcem a necháme znovu cca 1h kynout. |
4 | Pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 180C. |
Poznámka
Příprava 45min + kynutí těsta