Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8447

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cibulka jarní
0,5 ks Citrony
1 kg Jehněčí plec
500 g Játra jehněčí
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 635kJ
9% Sacharidy 31 g
59% Tuky 44 g
19% Sodík 386 mg
147% Bílkoviny 83 g

Jehněčí polévka postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.

2

Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.

3

V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.

4

Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept