Zelí nakyselo v pikantním nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí nakyselo v pikantním nálevu
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8449 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
12 ks | Pepř sečuánský |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Pepř sečuánský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí nakyselo v pikantním nálevu postup přípravy receptu:
1 | Zelné listy nakrájíme na malé kousky asi 1 x 2.5 cm.Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme chilli papričky a červený pepř,Chvíli restujeme a přidáme zelí a asi 2 minuty restujeme.Ochutíme solí a cukrem a ještě asi minutu restujeme.Nakonec přidáme sezamový olej,sojovou omáčku a ocet.Dobře promícháme a můžeme podávat. |
Poznámka
Chilli papričky přidáme podle toho jak je máme rádi.Zelí použijeme bílé nebo zelené.Pozor sezamového oleje jen několik kapek.