Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8450 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
30 g | Celer řapíkatý |
200 g | Cuketa |
300 g | Ječné kroupy |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
100 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 454,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 185,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Cuketa, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Mrkev kořen, Olej olivový, Polévkové kostky Vitana, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme rovněž na kostičky. |
3 | V tlakovém hrnci podusíme krátce na oleji pórek se slaninou. Přidáme propláchnuté kroupy a osmahneme je. |
4 | Podlijeme vínem, necháme ho vydusit, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu. |
5 | Přiklopíme a vaříme cca 20min. |
6 | Hotové kroupy rozdělíme na talíře, posypeme tymiánem a podáváme. |