Recept

Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8450
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Anglická slanina
30 g Celer řapíkatý
200 g Cuketa
300 g Ječné kroupy
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kostka Polévkové kostky Vitana
100 g Pórek
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
18% Sacharidy 67 g
14% Tuky 11 g
7% Sodík 137 mg
19% Bílkoviny 11 g

Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme rovněž na kostičky.

3

V tlakovém hrnci podusíme krátce na oleji pórek se slaninou. Přidáme propláchnuté kroupy a osmahneme je.

4

Podlijeme vínem, necháme ho vydusit, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu.

5

Přiklopíme a vaříme cca 20min.

6

Hotové kroupy rozdělíme na talíře, posypeme tymiánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept