Recept

Chalupářské těstoviny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8453
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
6,3 g Houby sušené
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
4 ks Špekáčky
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny čtyřvaječné
2 ks Vejce slepičí
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 135kJ
23% Sacharidy 83 g
52% Tuky 39 g
5% Sodík 106 mg
31% Bílkoviny 17 g

Chalupářské těstoviny postup přípravy receptu:

1

Zelí překrájíme a povaříme v nálevu asi 30 minut.

2

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené špekáčky, předem namočené překrájené houby a vše opékáme. Potom zalijeme šťávou z hub a podusíme.

3

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a promícháme je se zelím a špekáčkovou směsí. Urovnáme do pekáčku a dáme zapéci do trouby. Když pokrm na povrchu zrůžoví, zalijeme jej smetanou s rozšlehaným vejcem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept