Chalupářské těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupářské těstoviny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8453 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
6,3 g | Houby sušené |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 133,6mg |
Draslík | 271,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špekáčky, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupářské těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Zelí překrájíme a povaříme v nálevu asi 30 minut. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené špekáčky, předem namočené překrájené houby a vše opékáme. Potom zalijeme šťávou z hub a podusíme. |
3 | Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a promícháme je se zelím a špekáčkovou směsí. Urovnáme do pekáčku a dáme zapéci do trouby. Když pokrm na povrchu zrůžoví, zalijeme jej smetanou s rozšlehaným vejcem. |