Jednoduchý recept

Perlička nadívaná čekankovými listy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8455
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Bazalka
150 g Čekanka
6 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb toastový
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Perlička
1 špetka Sůl
20 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
1% Sacharidy 3 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 215 mg
82% Bílkoviny 46 g

Perlička nadívaná čekankovými listy postup přípravy receptu:

1

Čekankové listy spolu s najemno nasekaným česnekem orestujeme 1-2min na teflonové pánvi, vymačkáme a necháme vychladnout.

2

Toastový chléb namočíme do vajec rozšlehaných s trochou soli.

3

Perličku očistíme, rozřízneme a vykostíme tak, aby zůstala vcelku. Kůži ponecháme.

4

Posypeme strouhaným parmazánem, prsíčka pokryjeme namočeným toastovým chlebem, navrch rozložíme čekankové listy, lístky bazalky a celerové listy. Stehýnka přitáhneme k prsíčkům a připevníme párátky.

5

Přemístíme do zapékací mísy, ochutíme solí, pepřem, zalijeme olejem a pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 190C. V polovině pečení obrátíme.

Poznámka

Podáváme s libovolnou přílohou, např. pečenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept