Kukuřičný krém s kostičkami mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičný krém s kostičkami mrkve
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8457 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka kukuřičná |
4 ks | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 437,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičný krém s kostičkami mrkve postup přípravy receptu:
1 | Vývar zahřejeme s 500ml vody. |
2 | Šalotku nakrájíme na tenké plátky a necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme tymián a jakmile cibule zhnědne, podlijeme vývarem. |
3 | V misce postupně rozšleháme kukuřičnou mouku s mlékem. |
4 | Z vývaru odstraníme větvičky tymiánu a vlijeme těstíčkou z mouky. Na mírném ohni 25-30min povaříme. |
5 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a cca 5min opečeme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, posypeme najemno nasekanou pažitkou a uchováme horkou. |
6 | Do polévky přidáme smetanu, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, ozdobíme mrkví a ihned podáváme. |