Bábovka s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 846 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
112,5 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
340 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 119,5mg |
Draslík | 228,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 85,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Smícháme osolenou mouku, žloutky, cukr, smetanu, prášek do pečiva a vanilkový cukr tak, aby nám vzniklo hladké těsto. Vmícháme do něj mleté ořechy, celé rozinky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. V předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut. |
3 | Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Výborná bábovka. Smetana na šlehání dodala bábovce jemnost a nadýchanost. Bábovku s ořechy máme rádi a tak palec nahoru pro tento recept. Nezbyl ani jeden kousek. Tak dobrou chuť všem přeji.