Smažené kuře s vejci a salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuře s vejci a salátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8460 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuře |
500 ml | Mléko polotučné |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
200 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Salát hlávkový |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 362,8mg |
Draslík | 465,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 554,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kuře s vejci a salátem postup přípravy receptu:
1 | Kuře nejprve vykostíme a naporcujeme. Vložíme do mísy, zalijeme mlékem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme půl hodiny odpočinout v lednici. |
2 | 3 vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na dílky. |
3 | Poté kuřecí maso slijeme, posypeme najemno nasekaným rozmarýnem, obalíme v mouce, 2 rozšlehaných vejcích a strouhance. |
4 | Smažíme dozlatova na dostatečném množství rozpáleného oleje. Ochutíme solí. |
5 | Podáváme s listovým salátem ochuceným olivovým olejem a špetkou soli spolu s vejci. |
Poznámka
Příprava 40min + doba odpočinutí masa