Pikantní pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8465 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kečup |
250 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 241,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Majonéza, Okurky nakládané, Salám jemný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pomazánka postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zpěnímu kečup, hořčici, cukr a ocet. Necháme vychladnout. |
2 | Umeleme salám, cibuli a okurky. Vše smícháme dohromady a přidáme majonézu. Dochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. |
3 | Pomazánku mažeme na rohlíky, chlebíčky nebo na jednohubky. |