Omáčka na těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka na těstoviny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8467 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 393,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka na těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka - několik necháme na ozdobu. Cibulku osmažíme krátce na másle, přidáme rajčata, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. |
3 | Nakonec vše zalijeme smetanou a povaříme. |
4 | Podáváme se špagetami nebo s makarony a porce zdobíme kolečky cibule. |
Poznámka
Použijeme jarní cibulku.