Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 847
Kategorie: Bábovky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
337,5 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
125 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
382,5 g Mouka polohrubá
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 855kJ
19% Sacharidy 69 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 111 mg
18% Bílkoviny 10 g

Citronová bábovka postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a špetku soli. Přisypeme mouku předem smíchanou s pudinkovým práškem, kypřícím práškem a vlijeme vlažné mléko, dobře promícháme. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. V předem vyhřáté troubě pečeme 50 až 60 minut.

2

Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept