Králík plněný játry I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík plněný játry I
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8475 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Játra králičí |
1 kávová lžička | Kečup |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Králík plněný játry I | |
1 ks | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Králičí maso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra králičí, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík plněný játry I postup přípravy receptu:
1 | Příprava náplně : |
2 | Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omyté neloupané na nudličky nakrájené žampióny a stejně nakrájená králičí játra. Osolíme, zalijeme vínem, přimícháme kečup a dusíme tak dlouho, až šťáva zhoustne tak, aby náplň z masa nevytékala. |
3 |
|
4 | Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme. |
5 | Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí. |
6 | Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala. |
7 | Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme. |
8 | Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí. |