Jednoduchý recept

Králík plněný játry I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8475
Kategorie: Maso

Ingredience

Náplň
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Játra králičí
1 kávová lžička Kečup
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
2 dl Víno bílé
3 ks Žampiony čerstvé
Králík plněný játry I
1 ks Králičí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
2% Sacharidy 7 g
29% Tuky 21 g
6470% Sodík 129 g
70% Bílkoviny 40 g

Králík plněný játry I postup přípravy receptu:

1

Příprava náplně :

2

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omyté neloupané na nudličky nakrájené žampióny a stejně nakrájená králičí játra. Osolíme, zalijeme vínem, přimícháme kečup a dusíme tak dlouho, až šťáva zhoustne tak, aby náplň z masa nevytékala.

3

4

Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme.

5

Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí.

6

Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala.

7

Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme.

8

Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept