Kořeněné mističky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné mističky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8490 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Mističky | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
50 ml | Vaječný bílek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Náplň | |
1 špetka | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
1 ks | Skořice celá |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 244,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vanilkový lusk, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné mističky postup přípravy receptu:
1 | Na mističky utřeme rozpuštěné máslo s moučkovým cukrem, bílky, moukou, špetkou koření a vanilkovým cukrem. Ze vzniklé hmoty utvoříme 4 kolečka a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. |
2 | Pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C. Vyjmeme a položíme na formičky překlopené dnem vzhůru. |
3 | Na náplň oloupeme jablka, rozkrojíme na osminky a podusíme ve víně s kouskem citronové kůry, skořicí, cukrem a podélně rozkrojeným vanilkovým luskem. Necháme vychladnout, poté vyjmeme koření, jablka rozmačkáme a přelijeme do upečených mističek. Dozdobéme kopečkem šlehačky, případně kolečkem karamelu a podáváme. |
Poznámka
Použijeme jablka Golden