Jednoduchý recept

Králík dušený s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8492

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Králičí maso
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Sůl
0,1 l Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 800kJ
2% Sacharidy 7 g
24% Tuky 18 g
4850% Sodík 97 g
91% Bílkoviny 51 g

Králík dušený s vínem postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.

2

Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.

4

Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.

Poznámka

V tomto případě můžeme naporcovat již syrového králíky, maso lépe nasákne šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept