Božské kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Božské kostky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 850 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
3 ks | Cukr vanilka |
500 g | Kompot meruňkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Poleva čokoládová |
3 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
25 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Sýr Ricotta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 116,6mg |
Draslík | 190,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 756,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kompot meruňkový, Kypřicí prášek do pečiva, Poleva čokoládová, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Božské kostky postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru. |
2 | Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh. |
3 | Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova. |
4 | Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a po částech do ní vmícháme pudink. |
5 | Korpus poklademe okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout. |
6 | Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami. |