Fusilli se zeleninou a pečenou krůtou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli se zeleninou a pečenou krůtou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8502 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 ks | Chřest bílý |
250 g | Cuketa |
250 g | Krůtí stehna |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 56,4mg |
Draslík | 338,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cuketa, Krůtí stehna, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli se zeleninou a pečenou krůtou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí stehna vykostíme, maso nakrájíme na kostky a v kastrolu osmahneme na lžíci rozehřátého másla a lžíci oleje dorůžova. |
2 | Maso vyjmeme, do kastrolu přidáme zbytek másla a oleje, naběračku vody a podusíme nakrájený chřest a na kostičky nakrájenou cuketu. |
3 | Mezitím těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
4 | Maso promícháme se zeleninou, ochutíme tymiánem, solí, prohřejeme a podáváme s těstovinami. |