Recept

Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8507

Ingredience

340 g Fazole Fava
1 ks Feferony
1 polévková lžíce Majoránka
600 g Okouník mořský
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
6% Sacharidy 23 g
11% Tuky 8 g
17% Sodík 345 mg
64% Bílkoviny 36 g

Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava postup přípravy receptu:

1

Fazole lehce povaříme a oloupeme.

2

V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme.

3

Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C.

4

Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme.

Poznámka

Fazole můžeme nahradit zeleným hráškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept