Italský rajčatový krém s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský rajčatový krém s parmazánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 851 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 885,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský rajčatový krém s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, koření a bylinky. Promícháme, přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut. |
3 | Polévku prolisujeme přes síto, znovu zahřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu. |
4 | Krém rozdělíme do polévkových šálku a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky a nastrouhaným parmazánem podle chuti. |