Recept

Italský rajčatový krém s parmazánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 851
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 l Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1000 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
7% Sacharidy 24 g
23% Tuky 18 g
30% Sodík 606 mg
21% Bílkoviny 12 g

Italský rajčatový krém s parmazánem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.

2

Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, koření a bylinky. Promícháme, přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut.

3

Polévku prolisujeme přes síto, znovu zahřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.

4

Krém rozdělíme do polévkových šálku a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky a nastrouhaným parmazánem podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept