Jednoduchý recept

Rizoto země moře

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8510
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Chřest bílý
1 ks Cibule
200 g Kalamáry
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
400 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 815kJ
20% Sacharidy 73 g
10% Tuky 7 g
47% Sodík 937 mg
27% Bílkoviny 15 g

Rizoto země moře postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme a necháme cca 7min vařit ve vodě se špetkou soli, trochou oleje a bobkovým listem. Poté stonky nakrájíme na kolečka a špičky odložíme stranou.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme nakrájenou cibuli a stonky chřestu. Přidáme rýži, zlehka orestujeme, zalijeme vínem a vaříme cca 12min. Během vaření postupně přiléváme horký vývar a vždy necháme tekutinu vstřebat.

3

Na závěr přidáme kalamáry nakrájené na proužky a povaříme ještě cca 3min.

4

Ochutíme solí a pepřem, zakápneme olejem, dozdobíme špičkami chřestu a zakryté necháme rizoto ještě cca 2min odpočívat.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept