Švestková bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková bublanina
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8517 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
600 g | Švestky |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 169,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková bublanina postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva. |
2 | Těsto rozestřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklademe půlkami okapaných švestek a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme. |