Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 852
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

5 stroužek Česnek
200 g Chléb toastový
2 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Ocet Sherry
700 g Okurka salátová
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
700 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 995kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 8 g
24% Sodík 475 mg
16% Bílkoviny 9 g

Gazpačo postup přípravy receptu:

1

Do masového vývaru zamícháme ocet. Na kostičky nakrájíme 150 g chleba a pokapeme ho tekutinou. Necháme v klidu 10 minut.

2

Rajčata krátce vložíme do vroucí vody, vyndáme je, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Jedno rajče odložíme stranou. Rozpůlíme papriky, očistíme, omyjeme. Okurky rozpůlíme a lžíci odstraníme semena. 100g paprik a stejné množství okurky necháme v celku. Zbytek nakrájíme na kostičky. Nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme česnek.

3

Postupně rozmixujeme chléb a zeleninu. Vložíme do polévkové mísy, přidáme česnek, 1 lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje.

4

Osolíme, opepříme, přilijeme masový vývar a necháme v ledničce několik hodin uležet.

5

Nakrájíme na kostičky zbývající chléb a zeleninu včetně cibule. Chléb opečeme dozlatova na rozehřátem oleji. Chléb a nakrájenou zeleninu podáváme k vychlazené polévce odděleně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept