Uzenina zapečená se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenina zapečená se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8521 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Klobása Dunajská |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 233,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenina zapečená se zelím postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme překrájené zelí, trochu vody (nebo nálevu ze zelí) a krátce podusíme. |
2 | Polovinu zelí narovnáme do čtyř zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájenou uzeninu - klobásu nebo salám, na ně opět zelí a vše zalijeme smetanou. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |