Uzené maso v kysaném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso v kysaném zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8526 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová uzená plec |
2 dl | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 136,6mg |
Draslík | 890,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso v kysaném zelí postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem, vložíme plátky vařených brambor, okmínujeme, opepříme a osolíme. |
2 | Potom na brambory klademe plátky vařeného uzeného masa a pokryjeme je kysaným zelím podušeným na slanině a cibuli. Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéci do trouby. |