Bifteky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky z mletého masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Maso mleté - mix |
1 dl | Mléko polotučné |
200 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 461,7mg |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 20,4mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Vymačkanou žemli rozmělníme, přidáme maso, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme. |
2 | Ze vzniklé hmoty utvoříme osm tenkých bifteků a po obou stranách je opečeme v rozehřátém oleji. |
3 | Ihned podáváme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou nebo s hořčicí a jemně nasekanou cibulí. |