Recept

Květákový krém Dubarry

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 853

Ingredience

1 ks Brambory
1 špetka Citronová kůra
0,3 l Hovězí vývar základní
1 ks Kerblík
500 g Květák
0,5 l Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 402 mg
18% Bílkoviny 10 g

Květákový krém Dubarry postup přípravy receptu:

1

Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.

2

V hrnci smícháme mléko a masový vývar, přidáme květák a bramboru. Zvolna doměkka vaříme 20 minut.

3

Květák rozmixujeme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a ochutíme citrónovou šťávou.

4

Dobře rozšleháme smetanu a žloutek a touto směsí zahustíme krém. Již nevaříme, pouze prohřejeme. Krém podáváme zdobený kerblíkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept