Kuře v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v marinádě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8535 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Kuře |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 336,1mg |
Draslík | 865,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kuře, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Menší omyté a osolené kuře opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou. |
2 | Kuře vyndáme a rozdělíme na porce. Do horkého výpeku vmícháme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, cukr, pepř a worcestr nebo sojovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme porce kuřete a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne. |