Jednoduchý recept

Kuře v marinádě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8535
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 ks Kuře
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,052 kcal
Kilojoule 4 404kJ
1% Sacharidy 5 g
100% Tuky 75 g
18% Sodík 365 mg
142% Bílkoviny 80 g

Kuře v marinádě postup přípravy receptu:

1

Menší omyté a osolené kuře opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou.

2

Kuře vyndáme a rozdělíme na porce. Do horkého výpeku vmícháme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, cukr, pepř a worcestr nebo sojovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme porce kuřete a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept