Srbské marinované kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbské marinované kuře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8537 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1200 g | Kuře |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 263,1mg |
Draslík | 902,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citronová šťáva, Kuře, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbské marinované kuře postup přípravy receptu:
1 | Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme |
2 | doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme. |
3 | Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme. |
4 | Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet. |