Jednoduchý recept

Srbské marinované kuře

  • Srbsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 8537
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1200 g Kuře
4 polévková lžíce Olej stolní
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 724kJ
3% Sacharidy 9 g
90% Tuky 68 g
28% Sodík 551 mg
105% Bílkoviny 59 g

Srbské marinované kuře postup přípravy receptu:

1

Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme

2

doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme.

3

Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme.

4

Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept