Marinovaný kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kapr
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 8538 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Hrášek |
800 g | Kapr obecný |
250 g | Majolka |
1 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 259,5mg |
Draslík | 734,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 156,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Kapr obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný kapr postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a zeleninu nakrájíme na kolečka, vložíme do osolené a okyselené vody, přidáme rybu a uvaříme doměkka. |
2 | Majonézu zředíme mlékem, přidáme vařenou zeleninu a hrášek. Dochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na porce kapra. |
3 | Necháme v chladu uležet. |