Zeleninový salát s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s uzeninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8540 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
400 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 82,7mg |
Draslík | 458,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Salám jemný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný salám (nebo klobásu) nakrájíme na tenké plátky, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata, na kostičky nakrájené okurky a jemně nasekanou pažitku. |
2 | Vše promícháme se zálivkou připravenou z oleje, hořčice, octa, soli a pepře. |
3 | Podáváme s tmavým chlebem. |