Štrůdl s vejci a salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štrůdl s vejci a salámem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8546 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Máta sušená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 435,0mg |
Draslík | 182,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 424,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Máta sušená, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štrůdl s vejci a salámem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme jí na oleji. Přidáme 5 vajec, osolíme, opepříme a uděláme klasická míchaná vejce, která necháme vystydnout. |
2 | Listové těsto rozválíme na plát, na který rozložíme míchaná vejce, posypeme je na kostičky nakrájeným salámem, strouhaným sýrem a rozdrobenou sušenou mátou. Zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů Celsia asi 20 - 25 minut. |