Jednoduchý recept

Smažená zelenina na čínský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 8556

Ingredience

230 g Brokolice
4 ks Cibulka jarní
115 g Hrachové lusky
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sezam - semena
3 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
450 g Zelí hlávkové bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 494kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 44 mg
9% Bílkoviny 5 g

Smažená zelenina na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Na pánev dáme slunečnicový a sezamový olej a na něm osmahneme nakrájený česnek - asi třicet vteřin.

2

Přidáme brokolici nakrájenou na malé kousky a za stálého míchání restujeme tři minuty.

3

Poté přidáme hrachové lusky a restujeme další dvě minuty.

4

Nakonec přidáme nakrájené hlávkové nebo čínské zelí a najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání restujeme další dvě minuty.

5

Přilijeme sójovou omáčku,rýžové víno a za stálého míchání vaříme čtyři minuty, dokud zelenina nezměkne.

6

Nakonec posypeme nasucho praženými sezamovými semínky a můžeme podávat.

Poznámka

Místo čínského rýžového vína můžeme použít suché sherry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept