Smažená zelenina na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená zelenina na čínský způsob
Smažená zelenina na čínský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8556 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
230 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
115 g | Hrachové lusky |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
450 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 498,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 602,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrachové lusky, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená zelenina na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Na pánev dáme slunečnicový a sezamový olej a na něm osmahneme nakrájený česnek - asi třicet vteřin. |
2 | Přidáme brokolici nakrájenou na malé kousky a za stálého míchání restujeme tři minuty. |
3 | Poté přidáme hrachové lusky a restujeme další dvě minuty. |
4 | Nakonec přidáme nakrájené hlávkové nebo čínské zelí a najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání restujeme další dvě minuty. |
5 | Přilijeme sójovou omáčku,rýžové víno a za stálého míchání vaříme čtyři minuty, dokud zelenina nezměkne. |
6 | Nakonec posypeme nasucho praženými sezamovými semínky a můžeme podávat. |
Poznámka
Místo čínského rýžového vína můžeme použít suché sherry.