Recept

Jeseter a krevety na sladkokyselo

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8558

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
4 ks Chřest bílý
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
1 špetka Fenykl obecný
500 g Jeseter ruský
4 ks Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 951 kcal
Kilojoule 3 979kJ
12% Sacharidy 42 g
276% Tuky 207 g
45% Sodík 891 mg
447% Bílkoviny 252 g

Jeseter a krevety na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Filety jesetera nakrájíme na kostky, obalíme v mouce a cca 8min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme vyloupané krevety rozkrojené na poloviny, ochutíme solí, pepřem, fenyklem a odstavíme.

2

Víno necháme svařit na polovinu množství.

3

Všechnu zeleninu nakrájíme na jemné proužky a společně s bobkovým listem orestujeme na troše rozehřátého oleje. Poté zalijeme zredukovaným vínem, přidáme třtinový cukr, ochutíme solí, pepřem, lístky majoránky a po 2 minutách odstavíme.

4

Rybu a krevety rozdělíme na talíře, přelijeme sladkokyselým nálevem a před podáváním necháme marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept