Jeseter a krevety na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jeseter a krevety na sladkokyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 špetka | Fenykl obecný |
500 g | Jeseter ruský |
4 ks | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 476,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Chřest bílý, Cibule, Cuketa, Cukr třtinový, Fenykl obecný, Jeseter ruský, Majoránka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jeseter a krevety na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Filety jesetera nakrájíme na kostky, obalíme v mouce a cca 8min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme vyloupané krevety rozkrojené na poloviny, ochutíme solí, pepřem, fenyklem a odstavíme. |
2 | Víno necháme svařit na polovinu množství. |
3 | Všechnu zeleninu nakrájíme na jemné proužky a společně s bobkovým listem orestujeme na troše rozehřátého oleje. Poté zalijeme zredukovaným vínem, přidáme třtinový cukr, ochutíme solí, pepřem, lístky majoránky a po 2 minutách odstavíme. |
4 | Rybu a krevety rozdělíme na talíře, přelijeme sladkokyselým nálevem a před podáváním necháme marinovat. |